Nu lanseras drycken Kombucha i Sverige. Det är ett fermenterat te som bryggs på Gärdet i Stockholm. Kombucha är en mjölksyrabakteriekultur vilken får jäsa med ekologiskt te. Under processen bildas en rad näringsämnen: antioxidanter, organiska syror, enzymer och b-vitaminer. David Amberton som varit med och startat det här mikrobryggeriet hat hämtat inspirationen från USA, men historiskt sett så kommer det här teet från Kina.

Jag har testat några smaker och gillar det. Ett schysst alternativ till alla smaksatta vatten. Jag gillar den teaktiga eftersmaken.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>