Mat från hjärtat


Snart är det Alla hjärtans dag och de flesta vill överraska nära och kära med något speciellt för att fira. Hos Partykungen.se finns allt du behöver för att få en magisk dag. Här finns alltifrån chokladaskar till presenter och tillbehör som skapar den där riktigt romantiska stämningen. Ljusstakar att duka bordet med, rosenblad till bubbelbadet och mycket mer. Varför inte fira kärleken genom att laga något riktigt gott till familjen, flickvännen eller din äkta man?

Romantisk middag

När svenska folket får rösta om vad de allra helst vill ha på Alla hjärtans dag är det inte dyra presenter eller resor som står högst upp på önskelistan utan en romantisk middag på tu man hand. Både män och kvinnor uppskattar att njuta av en intim måltid vid ett vackert dukat bord och ge varandra den uppmärksamhet som man helt enkelt inte hinner med mitt i den stressade vardagens alla måsten. Alla hjärtans dag är ett utmärkt tillfälle att ta sig tid att vårda relationen lite extra.


Det är upp till var och en vad man vill laga, men det är definitivt ett tillfälle då en lyxig middag full av härliga smakupplevelser är på sin plats. Se dock till att laga något som du vet att du klarar av. Den romantiska känslan kan lätt få sig en törn av alltför omfattande köksoperationer, konstiga ingredienser och onödigt invecklade recept.

Enkelt men gott

Det viktigaste är att laga mat med omsorg och gärna både förrätt, huvudrätt och efterrätt. Sätt ihop en meny med mat från hjärtat som bjuder på både kärlek och goda smakupplevelser. Det ska vara enkelt men gott. Huvudrätten kan till exempel bestå av en toast skagen och huvudrätten av en inbakad fläskfilé med potatisgratäng och gorgonzolasås. En annan klassiker som de flesta uppskattar är ugnsbakad lax med pestopasta. Efterrätten kan bestå av en utsökt chokladfondant eller en hembakad tårta. Känner du att du inte vill stå hela dagen i köket kan en smakfull delikatesstallrik full av valfria godbitar vara lösningen som frigör mer tid till dukning och att fräscha upp hemmet.

Dryck

Den romantiska middagen kan med fördel ramas in med valfria drycker. Vin eller champagne uppskattas av de flesta och passar utmärkt till en romantisk middag. Oavsett vad du väljer att dricka är det alltid kul att lägga ner lite extra energi på att se till att drycken passar ihop med maten. Kanske har du och din partner ett favoritvin som du kan överraska med. Ett annat tips är att söka information på egen hand kring vad som passar till de olika rätterna. Personalen på Systembolaget hjälper gärna till med sin kunskap kring vilka druvor som passar till vilka maträtter. Oxfilé kräver till exempel ett helt annat vin än fläskfilé eller lax.