Så gör du matsäcken underbar


Att äta mat ute i det fria är något alldeles speciellt och inget smakar bättre än en välkomponerad matsäck. Det är många som redan har några favoriter som de gärna packar ner i matsäcken och det är kanske det man är van med som smakar allra bäst. Trots det finns det många anledningar till att prova på något nytt nästa gång det är dags för utflykt. Om man ska röra mycket på sig under sin utflykt är det extra viktigt att ta med sig en matsäck som är energirik. Dessutom är det ofta lite extra peppande att ta sig dit man ska om man vet att man får en riktigt god belöning när man väl har kommit fram. Att unna sig något extra gott ute i naturen gör helt enkelt hela upplevelsen bättre. I den här texten får du tips om vad du kan packa ner för att göra din matsäck underbar.

Mackor, wraps, omelett och pastasallad

Svenskar är ett folk som gärna är ute i naturen och därför är vi ganska vana att skapa matsäckar. När man ser på våra favoriter i matsäcken ligger just smörgås med pålägg först. En del gillar att ha ost på mackan medan andra vill ha leverpastej eller kanske prickig korv. Något man kan göra för att variera mackan lite är att välja ett grövre bröd, en något finare ost, lite färska grönsaker och en trevlig smaksättning. Välj till exempel en västerbottenost och ha lite het chutney på för att få en smakkombination som är lite mer spännande. Wraps är också perfekta till utflykten. Välj ett gott wrapbröd och fyll med sallad, kött och någon röra för att få mättande utflyktsmat som känns lite lättare än en smörgås. Att göra en omelett med olika grönsaker i är också en bra idé. En krämig ostomelett med lite färsk persilja smakar extra gott i det fria. Pastasallad kan vara ett utmärkt val för den som gärna vill ha lite mer matig matsäck. Blanda helt enkelt din favoritpasta med tillbehör du gillar, som soltorkade tomater, tonfisk, fetaost och olika grönsaker. Det är både gott och nyttigt.

Varm eller kall dryck

Det är inte särskilt förvånande att det är kaffe som är svenskarnas favoritdryck att ta med i matsäcken. Varmt, starkt kaffe smakar fantastiskt året runt var man än befinner sig. Vill man hellre ha med sig något sött är de klassiska dryckerna blåbärssoppa och nyponsoppa goda att värma upp och ta med sig i termosen. Gör det gärna lite extra lyxigt genom att hälla lite varm grädde i sopporna innan du stänger locket. Varm choklad är perfekt att ta med sig och man kan göra den med extra fin kakao om man vill ha något riktigt lyxigt. Om det är en sommarutflykt som man ska göra kan man till exempel ta med sig flädersaft eller kanske en smoothie gjord på bär och banan. Smoothien kan man göra med massa is och sedan hälla i en lämplig behållare, som till exempel en fin termos med tryck som håller drycken kall under hela utflykten.