Varierad och god plockmat till festen


Plockmat är en bra lösning för en fest där du inte tänkt bjuda på någon hel måltid, men ändå vill ge gästerna något att äta. Det finns några klassiker som är prisvärda och i princip allt fungerar som du gärna kan kombinera med lite mer vågade experiment.

grapevine.se hittar du kombinationer av mat och dryck som passar för alla typer av bjudningar och fester. De ger tips på plockmat, hela 3-rättersmenyer och allt däremellan. Det finns recept för både enklare och mer komplicerade maträtter, inklusive vegetariska och veganska alternativ. Grapevine.se är en bra guide för tips och inspiration, oavsett om du är nybörjare eller erfaren matentusiast.

Plockmat som alltid fungerar

Den bästa och enklaste plockmaten är den som passar alla. Målet här är inte att erbjuda någon sensationell smakupplevelse – bara god mat av hög kvalitet som både vuxna och barn generellt tycker om. Ett exempel från USA är “Pigs in a blanket”. Det lite avtändande namnet till trots, är det riktig klassiker som är väldigt enkel att förbereda. Det är helt enkel en bit varmkorv eller prinskorv som lindas in i ett täcke av smördeg. Det är egentligen allt. Det viktiga här är att ha några goda dippsåser till hands.

Ett bord där gästerna kan göra sin egen minipizza är ett bra alternativ, eftersom gästerna kan skapa sina egen kreationer utifrån sina kostpreferenser. Veganer, barn, äldre och allergiker kan välja precis vad de vill. Allt du behöver bistå med är ingredienser, pizzadeg och en ugn. Både enkelt och kul!